Historie

Humlemagasinets historie

Traditioner og dedikeret passion.

Lad os kigge tilbage i tiden om Humlemagasinet og opdage, hvad der gør det så unikt.

Stifteren Johannes Kristensen blev født i Harndrup den 21. oktober 1878 og var søn af lærer Jørgen Kristensen. Det var hans mors tanke, at han skulle studere til præst, men studierne interesserede ham ikke, og da moderen døde (Johannes Kristensen var på det tidspunkt kun 15 år gammel), fulgte han sin lyst til landbruget og fik en plads som landvæsenselev på Langeland. På grund af svigtende helbred måtte han imidlertid vende hjem, og nu opstod tanken om salg af humle til private.

På det tidspunkt var humleproduktion en afgørende del af den lokale økonomi. Humle blev brugt i ølbrygning og var en værdifuld afgrøde. Magasinet blev bygget som et opbevaringssted for humle, der blev dyrket i det omkringliggende område. Det var her, at den friske humle blev opbevaret og senere solgt til bryggerier i hele regionen.

I dag er Humlemagasinet i Harndrup blevet ombygget til et levende museum med tilhørende park. Museet har hvert år en ny udstilling og 2 faste.

Udover at være et populært turistmål er Humlemagasinet i Harndrup også et vigtigt symbol på lokal stolthed og kulturarv. Museet fungerer som en platform for at fejre og bevare historie og bidrager til at bevare en vigtig del af Danmarks landbrugsarv.