Historien bag vores historiske dukkemuseum
I 2006 lykkedes det Humlemagasinet at komme i kontakt med kunsthåndværkeren Kirsten Günther Eriksen fra Kerteminde, der havde haft et museum med historiske dukker i 12 år i den gamle møllestub ved siden af Johannes Larsen Museet. Grundet sygdom ønskede Kirsten at sælge.
Desværre døde Kirsten, så det blev hendes mand Erik Eriksen, der solgte samlingen til Humlemagasinet, efter at det var lykkedes at skaffe de nødvendige midler fra fonde og private. Humlemagasinet kunne herefter i 2007 åbne Historisk Dukkemuseum i de lokaler, der i 1977 var blevet ombygget til modebutik ”Butik Peder”. Lokalerne havde oprindeligt været anvendt til heste- og kostald.
Den unikke samling på i alt 137 porcelænsdukker af royale og historiske personer var blevet skabt gennem mange år. Med historisk interesse var kunsthåndværker Kirsten Gynther gået i gang med at studere berømtheder i Danmark, og gennem 24 år skabte hun samlingen af berømtheder, der omfatter hele det Oldenborgske kongedynasti gennem 415 år fra Chr. I til Frederik VII samt deres dronninger og forskellige friller, og til den Glückborgske slægt fra Chr. IX til og med Kronprinsesse Mary.
Desuden indeholder samlingen Gorm den Gamle, Thyra Danebod, Valdemar Sejr med Jyske Lov i hånden. Endvidere 74 danske royale personer samt 15 udenlandske royale personer fra England, bl.a. Henrik VIII med hans 6 hustruer og 2 af hans tre børn. Desuden findes H.C. Andersen og 10 af hans mest berømte eventyr.
Kirsten Gynther Eriksen lavede ikke blot porcelænsdukkerne, men også de meget detaljerede dragter, smykker, ordener og emblemer.